T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hedef YKS 2024

Hedef YKS 2024

Nis

   Okulumuzda Hedef YKS Projesi kapsamında 8., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize deneme sınavı uygulandı.Deneme sınavları, öğrencilerimize gerçek sınav atmosferini deneyimleme ve sınav stratejilerini geliştirme imkanı sağladı. Ayrıca sınav sonuçları, öğrencilerimizin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek eksikliklerini giderme konusunda rehberlik sağlayacak.Hedef YKS Projesi, öğrencilerimizin üniversiteye hazırlık sürecinde destek olmayı ve başarılarını artırmayı hedefleyen önemli bir adımdır. Okulumuz, bu tür etkinliklerle öğrencilerinin akademik gelişimini desteklemeye ve onları geleceğe hazırlamaya devam edecektir.

Nis

   Okulumuzda eğitim gören 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz, 26 Nisan Cuma günü deneme sınavına girecekler. Bu sınav, öğrencilerin akademik performanslarını ölçmek ve sınav tecrübesi kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor.

   Deneme sınavı, öğrencilerimize gerçek sınav atmosferinde soruları çözme ve zaman yönetimi becerilerini geliştirme fırsatı sunacak. Aynı zamanda öğrencilerimizin konu çalışma düzenini değerlendirerek eksikliklerini belirlemelerine ve sınav stratejilerini güçlendirmelerine olanak tanıyacak.

   Öğrencilerimize başarılar diler, deneme sınavında gösterecekleri çaba ve performanslarından dolayı tebrik ederiz.

Nis

   Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin yükseköğretime hazırlık sürecinin etkili ve verimli hale getirilmesini sağlamak; okulda yürütülen akademik çalışmaları ve kariyer planlama süreçlerini desteklemek amacı ile  yürüttüğü Hedef YKS 2024 Projesi için tanıtım videosu hazırlamıştır.

Mrt

   Hedef YKS Projesi, 5-9 Nisan tarihleri arasında öğrencilere yönelik kapsamlı bir soru çözüm kampı düzenliyor. Kampta, öğrencilerin soru çözme becerilerini geliştirmeleri, konu tekrarı yapmaları ve deneme sınavları ile kendilerini test etmeleri sağlanacak. Ayrıca, motivasyon etkinlikleriyle öğrencilerin sınav öncesi moral ve motivasyonları artırılacak. Hedef YKS Projesi, öğrencilerin sınav sürecine daha güvenli ve hazırlıklı bir şekilde girmelerini amaçlıyor.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında Hedef Yks Koordinatörü Sayın Hüseyin Kazan tarafından okulumuzda 'Sınav Kaygısı ve Motivasyon' konulu seminer gerçekleştirilmiştir. Ögrencilerimizin akademik başarılarını arttırmak ve kariyer planlamalarını desteklemek amacıyla verilen seminer ile katkilarindan dolayı kendisine teşekkür ederiz.

Şbt

Şbt

Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında MSÜ sınavı yönlendirme çalışmalarına yönelik afiş çalışmaları yapılmıştır.

Şbt

Hedef YKS Üniversiteye Hazırlık Programı projesi kapsamında 11. sınıf öğrencilerine projenin hedefleri, amaçları, kapsamının neler olduğuyla ilgili afiş hazırlanmıştır.

 

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin yükseköğretime hazırlık sürecinin etkili ve verimli hale getirilmesini sağlamak; okulda yürütülen akademik çalışmaları ve kariyer planlama süreçlerini desteklemek amacı ile  yürüttüğü Hedef YKS 2024 projesi okul zümre başkanı öğretmenlerimize tanıtılmış, bu kapsamda okulumuzun  öğrencilerimize yönelik çalışmaları planlanmış, projemize ait afiş ve envanter ile paylaşılmıştır.Katılım sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün yürütttüğü HEDEF YKS 2024 projesi velilerimize tanıtılmış,okulumuzun çalışmaları ve gerçekleştirilen sınavların analizleri ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Kurumumuzda yapilacak olan deneme sınavlarının takvimi yeniden paylaşılmış,Destekleme ve Yetiştirme Kursları ders programı hakkında bilgi verilmiştir. Öğretmen veli ve öğrenci işbirliği ile başarılara vesile olan bir dönem olmasını diler katılımcı velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Şbt

16 Şubat 2023 tarihinde saat 10.00’da okulumuzda “Mesleğimde Bir Gün” adlı konferansla öğrencilerimizi farklı meslek dallarından başarılı konuşmacılar ile buluşturduk.  Öğrencilerimiz bu sayede  farklı meslekler hakkında bilgi edinerek gelecek kariyerlerine yön verebilmelerini sağladık. Konuşmacılar, kendi meslek hayatlarından örnekler sunarak gençlere ilham verdiler. Etkinlik, öğrencilerin meslek seçimlerini daha bilinçli yapmalarına yardımcı oldu.

Şbt

Hedef YKS projesi kapsamında Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğretmenimiz Fatma Çerikçioğlu tarafından düzenlenecek olan "Etkili Ders Çalışma Yöntemleri" seminerinde öğrencilerin verimli bir şekilde ders çalışmalarını sağlayacak stratejiler ve teknikler paylaşılacaktır. Öğrencilerin ders çalışma motivasyonlarını artırmak ve zamanlarını daha etkili kullanmak için pratik öneriler sunulacak. Seminer, öğrencilerin akademik başarılarını desteklemeyi amaçlarken, aynı zamanda öğrenme süreçlerindeki güçlükleri aşmalarına yardımcı olacak bilgiler içermektedir.

Şbt

Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi  PDR Birimi tarafından 12. sınıf öğrencilerine yönelik, mesleki rehberlik kapsamında;öğrencilerimizin  üniversite ve bölümleri tanıması, üniversite sınavına hazırlık sürecinde  motivasyonlarının arttırılması ve meslek seçimlerine katkı sağlaması amacıyla Ankara 'da ve  farklı şehirlerde bulunan belirli üniversitelere  sanal gezi düzenlenmiştir. 3d sanal kampüs turu yapıldıktan sonra bilgilendirme sunumu yapılmış,  üniversitelerin tanıtım videoları  izlenmiş ve öğrencilerimizin  üniversite ile ilgili merak ettikleri sorular cevaplanmıştır.

Şbt