Gıdaların gıda kaynaklı hastalıklara neden olan biyolojik fiziksel ve kimyasal etkenleri önleyecek şekilde işlenmesi, hazırlanması, depolanması ve son tüketiciye sunulmasını tanımlayan sistem döngüsü Gıda Güvenilirliği olarak bilinir. Buna bağlı olarak gıda üzerindeki bilgileri anlayabilme kabiliyeti ise Gıda Ve Beslenme Okuryazarlığı dır. Gıda ve beslenme rehberindeki; gıda ambalajını, gıda etiket bilgilerini, enerji ve besin öğelerini, besin değerlerini, besin dozlarını yorumlayabilen ve içerdiği bilgileri etkin kullanabilen bilinçli tüketicidir. Bu kapsamda okulumuzun Aydın Fen Lisesi ile paydaş olarak birlikte yürüttüğü Sosyal Sorumluluk ve Toplum Hizmeti Çalışması “Bakıyorum, görüyorum; Ne Yediğimi Biliyorum” Projesi kapsamında, gıda etiketi okuryazarlığı konusunda öğrencilere yönelik çevrimiçi bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir.