T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF 2023

Mrt

Mrt

Mrt

    6. Ankara Congresium Üniversite Tanıtım Günleri Etkinliği 29.Mart.2023 tarihinde gerçekleştirilecek olup, okulumuz YKS hazırlık öğrencileri ile birlikte katılım sağlanacaktır.  Öğrencilerimiz Türkiye geneli devlet ve vakıf üniversiteleri tanıtım standlarını ziyaret edecek, tavan ve taban puanlarını öğrenecek, tercih danışmanlığı alacak, doğru tercih sıralaması hakkında fikir sahibi olacak, rektör ve akademisyenlerle tanışma fırsatı yakalayacaklardır.

Mrt

Mrt

Mrt

Mrt

Günlük hayatta sık kullandığımız motivasyon kelimesi bir davranışın gerçekleşeme sürecinde bizi harekete geçiren gücü temsil eder.Motivasyonu etkileyen faktörler belki çalışma isteksizliğimiz,  kendimize güvenmemek, kaygılarımızın yüksek olması  ya da bir hedefimizin bulunmaması olabilir.Hedef YKS 2023 Projesi kapsamında 12. sınıf öğrencilerimiz ile okulumuz PDR birimi tarafından  motivasyon semineri gerçekleştirilmiş ,üniversite hazırlık sürecini etkili ve verimli yürütebilmek için gerekli planlamalar yapılmış, iç ve dış motivasyonumuzu yükseltmek için kullanılabilecek metodlar öğrenciler ile birlikte listelenmiştir.

Mrt

Mrt

Mrt

Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi  PDR Birimi tarafından 12. sınıf öğrencilerine yönelik, mesleki rehberlik kapsamında;öğrencilerimizin  üniversite ve bölümleri tanıması, üniversite sınavına hazırlık sürecinde  motivasyonlarının arttırılması ve meslek seçimlerine katkı sağlaması amacıyla Ankara 'da ve  farklı şehirlerde bulunan belirli üniversitelere  sanal gezi düzenlenmiştir. 3d sanal kampüs turu yapıldıktan sonra bilgilendirme sunumu yapılmış,  üniversitelerin tanıtım videoları  izlenmiş ve öğrencilerimizin  üniversite ile ilgili merak ettikleri sorular cevaplanmıştır.Öğrencilerimize YÖK ATLAS tanıtılmış, farklı şehirlerde bulunan üniversitelerimizi de ziyaret etme fırsatının motivasyonlarını yükselttiği görülmüştür.

Mrt

12. Sınıf öğrencilerimizin deneme sınav sonuçları sınıf öğretmeni Ayhan KÖSE tarafından analiz edilmiş ve ders bazında eksik kazanımları belirlenmiştir.Öğrencilerimiz eksik  kazanımlar ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın kazanım kavrama testlerini çözmeleri ve EBA platformunda yüklenen konu anlatım videolarına ulaşmaları konusunda yönlendirilmiştir.Okulumuzda devam eden destekleme ve yetiştirme kurslarına katılımları konusunda bilgilendirilmiş,akademik desteğe ihtiyacı olan öğrenciler ile ders öğretmenleri buluşturulmuştur.Verimli ders çalışma yöntemleri hususunda bilgilendirme yapılmıştır

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün yürütttüğü HEDEF YKS 2023 projesi velilerimize tanıtılmış,okulumuzun çalışmaları  ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır. Kurumumuza özgü Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından tescillenmiş deneme sınavlarının takvimi yeniden paylaşılmış,Destekleme ve Yetiştirme Kursları ders programı hakkında bilgi verilmiştir.Akademik takip odasında soru çözüm saatleri düzenlendiği ve öğrencilerimizin azami ölçüde faydalanacağı belirtilmiştir.Öğretmen veli ve öğrenci işbirliği ile başarılara vesile olan bir dönem olmasını diler katılımcı velilerimize teşekkür ederiz

Mrt

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin yükseköğretime hazırlık sürecinin etkili ve verimli hale getirilmesini sağlamak; okulda yürütülen akademik çalışmaları ve kariyer planlama süreçlerini desteklemek amacı ile  yürüttüğü Hedef YKS 2023 projesi okul zümre başkanı öğretmenlerimize tanıtılmış, bu kapsamda okulumuzun  öğrencilerimize yönelik çalışmaları planlanmış, projemize ait afiş ve envanter ile paylaşılmıştır.Katılım sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Anadolu İmam Hatip Liselerinde öğrenim gören öğrencilerin yükseköğretime hazırlık sürecinin etkili ve verimli hale getirilmesini sağlamak; okulda yürütülen akademik çalışmaları ve kariyer planlama süreçlerini desteklemek amacı ile  yürüttüğü Hedef YKS 2023 projesi 11. Sınıf öğrencilerimize tanıtılmış, bu kapsamda okulumuzun  öğrencilerimize yönelik çalışmaları projemize ait afiş ve envanter ile paylaşılmıştır.Katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.