Dilimizin Zenginlikleri

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Mart ayında bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikler arasında Kutadgu Bilig Okumaları yer aldı, öğrencilere "kelime türetme" ve "anlamını bul" etkinlikleriyle dil zenginliğimizi keşfetme fırsatı sunuldu. Ayrıca, il genelinde düzenlenen Nesne Tasarım Yarışması'na katılan öğrencilerimizden seçilen bir ürün, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi. Bu yarışma, öğrencilerimizin yaratıcılığını ve tasarım yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçladı. "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin Mart ayı etkinlikleri, öğrencilerimizin dil ve kültür mirasımıza sahip çıkmalarına, yaratıcılıklarını geliştirmelerine ve farklı alanlarda kendilerini ifade etmelerine olanak sağladı.

Bu başarılı etkinliklerde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyoruz. Projenin gelecek aylardaki etkinliklerle daha da zenginleşeceğine inanıyoruz.

Dilimizin Zenginlikleri Şubat ayı çalışmalarında Deyim ve Atasözleri Okumaları kapsamında tüm sınıflarda drama ile atasözü/deyim anlatma etkinliği yapılmıştır. Ayrıca sınıflarda yapılan resimerle sergi açılmıştır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık ayı çalışmalarında Divan-i Lugati't Türk Okumaları dahilinde anahtar kelimelerle hikaye yazma etkinliği yapılmıştır. Ayrıca il geneli deneme yarışması için okul öğrencilerimizce yazilan deneme metni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne  gönderilmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kasım ve Aralık çalışmaları kapsamında okul panosu hazırlandı. "Bilen Oturur" etkinliği gerçekleştirildi. Safahat okumaları yapılarak her sınıfta oluşturulan afişlerden  seçilen okulun en iyi afişi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi.

Şbt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çerçevesinde, öğrencilerimizin dilimizin köklü kültürünü keşfetmeleri için önemli bir adım atıldı. Proje ekibi öğretmenleri liderliğinde gerçekleştirilen "Atasözleri ve Deyimler Resim Sergisi", öğrencilerin dilimizin derinliklerine inerek zengin bir kültürel deneyim yaşamalarını sağladı. Sergide, atasözleri ve deyimler resimlerle işlenerek sunuldu, bu sayede geleneksel bilgelik ve kültürel miras daha çarpıcı bir şekilde aktarıldı. Öğrenciler, kendi yaratıcılıklarıyla bu sözleri resimlerle anlamlandırarak dil ve kültür mirasımızı keşfetmenin heyecanını yaşadılar. Sergi, öğrencilerin dilin gücünü ve anlam derinliğini anlamalarına katkı sağlayarak dil kullanım becerilerini ve düşünsel yeteneklerini geliştirmeye yönelik önemli bir adım oldu. Ayrıca, bu etkinlik öğrenciler arasında işbirliği ve dayanışma duygularını pekiştirdi ve kültürel farkındalık oluşturarak toplumsal birlik ve beraberliğe katkı sundu. Bu başarılı etkinlik, öğrencilerin dil ve kültür mirasımıza sahip çıkma ve onu gelecek nesillere aktarma konusundaki sorumluluklarını da artırdı.